Bästa actionkameran?

Då priset har gått ner och kvalitén har gått upp har antalet så kallade actionkameror på marknaden ökat rejält. Även efterfrågan har ökat rejält då många köper dessa för att montera på hjälmen, jackan eller cykeln för att därmed kunna filma sin actionfyllda framfart. Men vad bör man tänka på förutom pris vid köp av en actionkamera?

Gopro-camera

Batteritid – Detta inte minst om man har tänkt filma länge utan möjlighet att byta batteri eller ladda batteriet i kameran. Många kan filma i drygt 2 timmar vilket är klart acceptabelt. Men det finns även de som klarar drygt 2,5 timme.

Bildkvalité – Detta är lite svårare att mäta då det är en bedömning som avgör hur bra kvalité kameran ger och vad man är i behov av. Det man däremot kan titta på är skärpa/detaljrikedom, färg och hur kameran klarar av att filma saker som är i snabb rörelse.

Användarvänlighet – Här kan man exempelvis se på vilka möjligheter som finns att fästa kameran på olika saker, hur den styrs via fjärrkontroll och storlek. Det bästa är ofta att höra med andra inom samma sport och se vad de anser om olika actionkameror. En kamera som är perfekt vid bergsklättring behöver exempelvis inte alls vara lika bra vid Down Hill. Vilka krav man ska ställa beror därmed mycket på vilken sport som ska utövas.